VISSOORTEN

Hoewel er in de Nederlandse wateren een groot aantal vissoorten rondzwemt, richten de gidsen van Fishing Guides Holland zich hoofdzakelijk op het vissen op roofvis in het zoete water. Toch wordt ook de zeebaars niet vergeten, aangezien deze sterke rover van de kustwateren uitstekend met zoetwatermateriaal is te vangen. De voor Nederland belangrijke roofvissoorten stellen wij u in onderstaande voor.

SNOEK

Snoek komt in alle Nederlandse wateren voor en het is mede te danken aan het steeds schoner worden van de Nederlandse wateren én het feit dat Nederlandse sportvissers een strikt ‘catch & release-beleid’ hanteren dat het snoekbestand floreert. Ook worden er door geheel Nederland steeds vaker echt grote snoeken gevangen. De gidsen van Fishing Guides Holland bewijzen het u als gastvisser maar al te graag. Met welke techniek u ook op snoek wilt vissen en waar u dat in Nederland ook wilt doen.

BAARS

Net als de snoek is de baars in elk Nederlands water vertegenwoordigd. En wilt u, net als een aantal van de gidsen van Fishing Guides Holland dat graag doet, ook eens een goede kans maken op een baars van ruim meer dan 40 centimeter, kiest u dan voor een dag op een van de grote rivieren en de daaraan grenzende plassen. Of bijvoorbeeld voor de uitgestrekte wateren van het Haringvliet of Volkerak. De baarsvisserij op deze wateren kan overigens uitstekend worden gecombineerd met het vissen op snoekbaars.

SNOEKBAARS

Ook snoekbaars komt in vrijwel elk Nederlands water voor. Toch zijn er duidelijk wateren aan te geven waarin de snoekbaars echt goed vertegenwoordigd is. Dat zijn onder andere alle grote rivieren, de Randmeren rond het IJsselmeer, het Noordzeekanaal bij Amsterdam en de delta van de rivieren Maas en Waal, namelijk het Haringvliet, Hollands Diep en het Volkerak. Genoemde wateren kent iedere snoekbaarsvisser in Nederland, maar elke gids van Fishing Guides Holland heeft ook zijn eigen wateren, waarin u als gastvisser zeker uw snoekbaars zult vangen.

ROOFBLEI

De roofblei is een relatieve nieuwkomer in de Nederlandse wateren, maar heeft in nauwelijks vier decennia een eigen plaats in de Nederlandse wateren verworven. De gidsen van Fishing Guides Holland die zich in deze tandeloze rover hebben gespecialiseerd, geven echter voor de visserij op roofblei voornamelijk de voorkeur aan de grote rivieren van Nederland, maar ook op veel andere wateren worden regelmatig grote roofbleien gevangen. En net als voor de visserij op baars geldt ook voor de visserij op roofblei dat die kan worden gecombineerd met de snoekbaarsvisserij.

ZEEBAARS

Indien u als zoetwatervisser een keer de uitdaging van het zoute water aan wilt gaan, dan past de zeebaars perfect in uw repertoir. De zeebaars kan immers prima vanaf de kant met uw materiaal voor de zoetwatervisserij worden belaagd, en zelfs met de vliegenhengel. Daarnaast is het mogelijk om met kajaks of uiteraard met een zeewaardige boot achter de zeebaars aan te gaan. En schrikt u niet tijdens de dril van uw eerste zeebaars. Hij staat bekend om zijn brute kracht en gemene vechtcapaciteiten!