STEEF MEIJERS

Steef Meijers is al ruim veertig jaar actief in de hengelsport. Samen met Jan Smulders liet hij in de jaren ´80 het legendarische videotijdschrift Vis-Visie het levenslicht zien en stond ook aan de wieg van het televisieprogramma Vis-TV, het langstlopende special interest-programma op de Nederlandse televisie. Bovendien richtte hij ruim 25 jaar geleden samen met Dietmar Isaiasch het specialistische tijdschrift Dé Roofvis op. Zijn functie als hoofdredacteur bij dit blad zei Steef medio 2010 vaarwel en hij richt zich sindsdien op andere zaken binnen de hengelsport, waaronder het gidsen van zowel binnenlandse als buitenlandse gasten op de Nederlandse wateren. Ook is Steef de uitvinder van de Perchman Rig, een rig waarmee elk kunstaas en zelfs natuurlijk aas perfect kan worden gepresenteerd.

Steef, wiens bijnaam Mr. Perchman luidt, heeft een zeer ruime ervaring en is gespecialiseerd in het vissen op roofvis, waarbij de baarsvisserij een voorname plaats inneemt. Desondanks mag hij ook graag met kunstaas op snoekbaars vissen en jaagt hij zowel met kunstaas als met de vlieg ook bijzonder graag op snoek.

Standplaats: Utrecht
Werkterrein: Vinkeveense Plassen, Loosdrechtse Plassen, Lek, Waal, Merwedekanaal, Vecht, veenplassen en polders rond Utrecht, haven Amsterdam, Volkerak, Hollands Diep en Haringvliet.
Boot: Volledig uitgeruste Skane 455 (max. 2 gasten). Volledig uitgeruste Alumacraft T14V voor kleinschalig water, max. 2 gasten.
Technieken: Snoek: kunstaas- en jerkbaitvissen, trollen, vliegvissen. Snoekbaars: verticalen, diagonalen, dropshotten, trollen. Baars: verticalen, werpen, trollen.
Materiaal: Hengels, molens, reels en kunstaas aan boord en door klant te gebruiken.
Extra: Transfer luchthaven Schiphol – Utrecht v.v., hotelservice. Speciale wensen kunnen na overleg worden vervuld. 

De Perchman Rig

Voor het vissen op snoekbaars en vooral baars worden tegenwoordig zeer uiteenlopende (finesse)technieken toegepast. Dat betekent echter dat voor die technieken ook telkens een andere rig en vaak ook andere hengels dienen te worden gekozen. Bovendien heeft elke rig ook zijn beperkingen voor wat betreft de keuze van het zachtplastic kunstaas. En dit alles was de reden dat Steef Meijers op zoek ging naar een rig waarmee niet alleen alle soorten zachtplastic kunstaas, maar ook een vlieg en zelfs een regenworm of aasvis, attractief konden worden gepresenteerd. Die rig heeft Steef gevonden: de Perchman Rig, de rig die alles kan! Door te klikken op nevenstaande foto ziet u de video, gemaakt door de redactie van Fisch & Fang, over de ontstaansgeschiedenis en hoe u zelf een Perchman Rig zelf kunt fabriceren.