FRANK VELENTURF

Frank Velenturf vist al vanaf zijn zevende jaar. Door veel visboeken te lezen en door veel op pad te gaan deed hij waardevolle ervaringen op. Eind jaren tachtig deed hij zijn eerste bootervaringen op in de boot van een goede visvriend. Hij ging toen vaak met hem de Maas op of naar de Wijde Blik in Kortenhoef. In Thorn lag destijds een polyester visbootje in een haventje dat door Frank werd overgenomen. Hiermee viste hij veel in Limburg en kreeg toen al veel verschillende vismaten in de boot. Door de goede visstand destijds werd er ook vaak goed gevangen.

Frank brengt zijn gasten op een ongedwongen manier iets kan bij over het vissen, waarbij details vaak het verschil maken voor wat betreft vangen of niet vangen. Frank is tijdens zijn gidsdagen flexibel. Hij past zijn strategie of vistechniek aan als de situatie daarom vraagt. Daarnaast geniet hij met zijn gasten ook van de natuur en probeert hij duidelijk te zijn in zijn uitleg bij gerichte vragen. Verticalen, slepen of werpen; Frank heeft geen specifieke voorkeur, want elke visdag is anders en hij maakt telkens opnieuw zijn keuzes. Dat maakt het spannend!

Standplaats: Helmond
Werkterrein: Rivier de Maas en Maasplassen in Limburg en rondom Nijmegen. In overleg andere rivieren en plassen te kiezen.
Boot: Volledig uitgeruste Crestliner Vision (max 3 personen visgids incluis).
Technieken: Snoek: kunstaas-en jerkbaitvissen, trollen, vliegvissen. Snoekbaars: verticalen, diagonalen, dropshotten, trollen. Baars: verticalen, werpen, trollen.
Materiaal: Hengels, molens, reels en kunstaas aan boord en door klant te gebruiken.
Extra: Speciale wensen kunnen na overleg worden vervuld.